Saturday, February 04, 2006

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ. ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προσπαθείστε στα κείμενά σας, με συντομία και σαφήνεια, να απαντήσετε στα βασικά ερωτήματα που έχουμε θέσει στο μάθημα και για τα οποία μιλήσαμε αναλυτικά και στην ενδιάμεση παρουσίαση (βλ. και post 25.11.05). Ποιό είναι το θέμα του αρχείου, ποιό ακριβώς είναι το περιεχόμενό του, ποιά είναι η διαδικασία συλλογής των στοιχείων του, τι μέσο (ή τι μέσα) καταγραφής χρησιμοποιήθηκαν, τι "χαρακτήρα" έχει, πώς εμπλέκει τους άλλους, πώς εκτίθεται, κ.λπ., κ.λπ.

Υπενθυμίζω ότι το αρχείο είναι παράθεση στοιχείων με μια μέθοδο και
όχι "ανάλυση" ή καταγραφή ενός φαινομένου. Π.χ. ένα κτίριο εγκαταλειμμένο δεν είναι αρχείο, αλλά τα αντικείμενα που εμπεριέχει, ή τα δομικά του στοιχεία, ή οι ιδέες και ερμηνείες των ανθρώπων γι' αυτό, κ.λπ., μπορούν να δημιουργήσουν ένα αρχείο.

Προσπαθείστε ακόμα να απαντήσετε, όσο μπορείτε, στο ερώτημα: σε τι διαφέρει το αρχείο σας (ένα εικαστικό αρχείο) από ένα συνηθισμένο θεσμικό αρχείο μουσείου, βιβλιοθήκης, κ.λπ. που έχει γίνει για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά έναν συγκεκριμένο λειτουργικό σκοπό.

Τέλος, είναι πολύ επιθυμητό, όσοι έχετε ήδη δημοσιεύσει εδώ το θέμα του αρχείου σας και όσοι θα το δημοσιεύσετε σύντομα, να το αναθεωρείτε ή να το βελτιώνετε συνεχώς, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, κάνοντας edit, μέσα από το www.blogger.com.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home